...:: HIKMAH D-SeTiAP pErpiSaHan::...  

Posted by: kiNaKoYu @ AsMaWaTiE ALiaS in

bila aku tgk aDam dah semakin beso nih aku bersyukur sgt2 kerana di kurniakan seorang ank yg comey dan suami yg baik hati dan bertanggungjawab. mula la aku teringat pada pakwe2 yg dolu2...kalaulah aku kawen dgn dowang dulu. mesti kehidupan aku x sebahagia ini. betul kata owang tua2... setiap pertemuan ada perpisahan. dan setiap perpisahan ada HIKMAH nya. meh cini aku bagi korang baca *petikan dari Kembara Wasilah Edisi 1/2009 January untuk korang renung2 kan supaya korang tidak menyalahkan ALLAH kerana korang putus dgn pakwe2 korang.

Memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah…………………..

* supaya kita dapat menjadi penilai yang baik..
* supaya kita sedar, Bahawa kita hanyalah makhluk yang sentiasa mengharapkan pertolongan Allah..
* supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK, KHAS UNTUK DIRI KITA..
* supaya kita sedar, Bahawa ALLAH YANG MAHA PEMURAH DAN PENYAYANG, kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yang hebat untuk kita dan kehidupan kita dimasa hadapan…
* supaya kita dapat mengutip pengalaman yang tidak semua orang berpeluang untuk mengalamninya. .
* supaya kita menjadi MANUSIA yang HEBAT JIWANYA..
* supaya kita lebih faham bahawa CINTA yang TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH..
* supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YANG TIDAK SELAMANYA KEKAL..

Wahai sahabat yang kecewa, menderita dan sengsara kerana cinta, FAHAMILAH bahawa kehidupan kita semakin sampai ke penghujungnya. Hari esok kita pun kita sendiri tidak pasti sama ada menjadi milik kita.

Gapailah keredhaan Allah dengan melaksanakan suruhan-Nya dan meninggalkan larangan-Nya…

PERCAYALAH sesungguhnya Allah malu untuk menolak permintaan hamba-Nya yang menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepada-NYA..This entry was posted on Isnin, Ogos 03, 2009 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Langgan: Catat Ulasan (Atom) .

0 comments

Catat Ulasan